Z denníčka schizofrenického pravičiara (2)

Dostala sa mi do rúk knižka od takého rakúskeho ekonóma. Volá sa Hayek. To bude asi niekto z tej partie od Švejnu a Chrena. Perfektne píše o tom, aké výborné je súkromné vlastníctvo. Keby to bolo na mne, deň daňovej slobody posuniem na tento deň. To by bol život! Nemusel by som platiť nič tomu byrokratickému a prebujnelému molochu s názvom štát.
Počet zobrazení: 1160
Dennicek_schizofrenickeho_praviciara_Chren_Svejna_Miklos_Sulik_2.jpg

16.1.
Tá študentská ľavicová radikálna lúza chce zase protestovať. Nejaké zdravotné poplatky im vadia či čo... No jasné, jeden vyžratý komunista a jeden mladý hyperaktívny súdruh sa zas musia robiť dôležitými. A ešte sa tvária že ich niekto krivo obviňuje, vraj oni žiadne e-maily neposielali. Čo iné by slušný človek tak mohol od nich čakať.

17.1.
Už sú toho plné noviny aj internet. Vraj aké nespravodlivé, že študenti majú platiť odvody ak majú viac ako 26 rokov. A z čoho má ten štát žiť? Dane i odvody platiť treba, dokedy chcú mať tí sopliaci výnimky? Nechápem, že sa tejto téme niekto venuje. Dúfam, že vláda si s nimi určite rýchlo poradí a spacifikuje ich.

19.1.
Predsedníčka vlády sľúbila študentom, že nespravodlivosť ohľadom zdravotných odvodov pre študentov napraví. Tomu sa hovorí skutočná osobnosť. Nemá absolútne žiadny problém priznať si chybu. Veď všetkým nám bolo od začiatku jasné, že toto nie je dobré riešenie.

20.1.
To je vrchol! Človek sa ide vzdelávať do Ameriky, aby do tejto spráchnivelej krajiny priniesol trochu sviežeho západného myslenia a teraz mám akože kvôli tomu ešte odvody tým darmožráčom do zdravotnej platiť? V Amerike nikoho do ničoho takého nenútia a všetci sú spokojní, teda okrem tých pár asociálov čo volili Baráka.

24.1.
Igor Matovič to všetkým riadne dáva. Najprv vyhlásil, že politici sú v predklone pred Orbánom, potom poslal teplošov kam patria a nakoniec odhalil, že každý poslanec si kade-tade dosadzuje svojich ľudí. Viem, že mali predtým s Rišom nejaké šarvátky, ale teraz sa konečne ukazuje, že kandidatúra Obyčajných ľudí bola správna vec.

Ilustrácia: Eva Blažeková

30.1.
Milý denníček, ledva žijem, dúfam že moja chrípka nebude tá prasacia či neviem aká zvieracia. Neuveríš, čo mi lekárnička povedala. Vraj penicilín mám zadarmo naposledy! Nabudúce si už doplatím. To tu fakt nikto nič negarantuje? Toto má byť podpora zdravia a mladých rodín? Mladého perspektívneho človeka  by nechali umrieť na nádchu, ale na dôchodky tým starčekom, ktorí už aj tak nič neurobia, sa peniaze musia nájsť vždy?!

2.2.
Čo to ten bulvár Korzár zase vyťahuje na manažérov z SDKÚ a SaS? Mienkotvorné SME by určite také veci nevyťahovalo. Vraj aféra! Ts! Odstupné 90 litrov za 40 dní. Veď keď dostal ten teplár úlohu ušetriť pre firmu peniaze a stihol to za pár dní, tak mu prináleží odmena. Smeráci by neušetrili tieto peniaze ani za sto rokov.

3.2.
Fico nevie čo by od zúrivosti robil. Určite by aj on chcel také tučné odstupné. Namiesto toho, aby uhradil faktúru, ktorú mu za diaľnice vystavil Ivan, vyťahuje na Riša nejaké nezmysly okolo odstupného z bratislavského OLO. Však im to vysvetlil, že to bola primeraná odmena za riadne vykonanú prácu a nie nejaké odstupné, lebo sa ho potrebovali zbaviť. Však to pekne vysvetlil Ficovi, že je to odmena za robotu, čo on nemôže poznať, lebo sa len v parlamente vyvaľuje.

4.2.
Ivan to konečne zobral do svojich rúk a bez servítky nahlas povedal, čo sa všetci doteraz báli povedať: „Odstupné v teplárni je nehorázne, možno aj nezákonné.“ Ešteže existuje taký odvážny minister financií.

10.2.
Ja toho Riša fakt obdivujem, Igi  Matovič tam stále niečo trepe, vkuse sa do neho niekto obúva. Je to makačka v takom parlamente, ja by som sa asi na jeho mieste za tie prachy na to vykašlal. Niežeby mu bol Igor vďačný, že je v parlamente, ale on sústavne robí saskárom problémy.

11.2.
Matoviča vyliali z poslaneckého klubu SaS. Konečne! Sa čudujem, že si Rišo tak dlho nechal skákať po hlave. Keby to bolo na mne, tak by som vyhodil aj tých zvyšných troch obyčajných exotov, veď načo sú im. Rišo určite zvládne hlasovať aj za nich.

12.2.
Sneží. Autom sa nikam nedostanem, lebo nie sú odhrnuté cesty, emhádéčka nepremáva. Akože to si mám zaplatiť z vlastných peňazí odpratanie snehu či čo? Nabudúce nezaplatím tomuto mestu ani cent, nech hľadá peniaze kde chce, ale nie od ľudí.


Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
16. február 2011, 18:13
výborne napísané. už iba dodám, že celý denníček by sedel ako uliaty na Matoviča, ale pochybujem, že on niekedy držal nejakú knihu v ruke. samozrejme okrem vkladnej knižky, ktorú si stráži ako oko v hlave. celý deň si prezerá koľko mu kedy pribudne na účet, ked sa mu stane, že si trochu vypije a pospí si na lavičke kdesi v parlamente tak neni toho novinára, čo by ho odfotil a ktovie, že prečo sa nefotil sám seba alebo aj jeho kolegovia ho mohli odfotiť, ved v tom majú dobrú prax ked si fotia hlasovacie lístky. žeby odrazu nemal nik z nich pri sebe mobil? škoda, že si ho neofotil ani nik z opozície, že ako sa vyspinkal a celkom určite by nebolo od veci, keby mu novinári ešte fúkali aj kockový cukor do zadku, lebo už ďaleko od toho niektorí nemajú, ked vidím, že ako mu podkladajú otázky a zároveň odpovede do úst. ako úzkostlivo strážia jeho odpovede, že už aj malé deti sa smejú, že či ho náhodou niektorí novinári nezačnú odprosovať na kolenách, len nech pre boha nepovie niečo čo nesúladí z ich presvedčením, ved čo im to len dalo námahy dosadiť túto vládu a niektorí novinári to už nedokážu ani zakryť a to som si mnohých vážila, že sa aspoň snažia o objektivitu. ale...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
17. február 2011, 11:47
Našli si svojho koňa, vsadili na neho a vedú ho. Veď voľby budú, politici si rozdelia válovy a bude musieť niekto miesto nich povedať aj nejaké tie súvislé vety. A tých miest vedúcich komunikačných centier, zástupcov vedúcich, zástupcov zástupcov vedúcich, hovorcov, zástupcov hovorcov, ... Pfú, normálne so sa zapotil. Musím sa poobzerať po nejakom hovorcovi. Teda po nejakom čitateľovi mojich myšlienok a ktorý by ich dokázal dať ešte aj na papier.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
18. február 2011, 09:27
Neviem ako pan Fico, ale nominanti strany SMER si odstupne z TEKO vzali. Na zmenu zmluvy v tomto ohlade mal vlada pana Fica 4 roky.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
18. február 2011, 13:35
Aj Fico aj jeho vláda. Ale!!! Obhajovať "svinstvo" čarovnou formulou "lebo aj Fico", na to treba ozaj silný žalúdok!!!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
24. február 2011, 00:52
Thomas, NIC neobhajujem. (najdite mi prosim v mojom prispevku co i len NAZNAK obhajoby tejto praxe zlatych padakov pre politickych nominantov (zaviedena bola za prvej vlady koalicneho partnera strany SMER-SD ;-) Iba poukazujem na skutocnost, ze tu niekto kaze o trieske a v oboch svojich ociach ma brvna (napriklad manzelov Lovasovcov s odstupnym v podobe celozivotneho prijmu, alebo v uz spominanej teplarni 3 inych politickych nomnantov predchadzajucej vlady. Cize ako vravel Jezis: POKRYTEC!, najprv si vyber brvno zo svojho oka a potom vyber triesku z oka svojho brata. Alebo este inak. Nemam nic proti tomu, ak sa poukaze na neefektivne/neeticke/NEZAKONNE konanie politickeho supera. Pretoze na taketo konanie ma byt UPOZORNOVANE a ma byt ODHALOVANE. Ale zastupcovia strany SMER-SD su daleko, daleko v rade tych, ktori maju nejake moralne pravo ODSUDZOVAT, pretoze ked boli ONI pri moci brali nie velkou lyzicou, ale rovno bagrom...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
24. február 2011, 00:57
Sorry, predchadzajuce 4 roky som pri kazdej ZLODEJINE tych, co boli pri valove pocul "univerzalne", " aj Dzurinda, aj Miklos..." Ja nic take nerobim. Iba upozornujem, ze sialenu prax/system vzniknuvsi za cias LenOna nielnze SMER rovnako hanebne vyuzival, ale NAJMA, NEZMENIL, aby ZAMEDZIL buducemu moznemu zneuzitiu KYMKOLVEK... SMER-SD je zodpovedny za to, ze ZLE SPRAVOVAL STAT!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
24. február 2011, 10:44
...a chce niekto povedať, že Dzurinda a Mikloš nekradli? Ale naspäť k Ficovi a oprávnenosti jeho kritiky súčasnej, na účel zlodejiny pozliepanej vlády. Oprávnenie dostal od voličov a to vysokým percentom. Keď však nie je čo dodať k podstate kritiky, prekryjeme to znevážením človeka, ktorý si dovolil na problém poukázať. Venujme sa viac tomu, či sú kauzy, ktorých je stále viac sú pravdivé, či ľudia ktorí sú kritizovaný majú morálne právo sedieť vo svojich funkciách a nie tomu, či to povedal Fico. A treba ešte dodať, že Fico aj konal, pri odvolávaní ministrov riskoval aj koalíciu. Terajšia premiérka v rámci zachovania koalície zametá problémy pod koberec.
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
27. február 2011, 18:15
fico aj konal a odvolaval? ved prave najviac kritiky sa mu dostalo za to, ze robil hrdinu ze do troch sekund odvola co i len pri tieni podozrenia..... kolkokrat bola odvolana tomanova? hehe... jedine co odvolaval tak to boli snsaci :D naopak svojich chranil a prave to ako sa menili ministri na doprave, polnohospodarstva, ziv prostredia poukazuje na to, ze minula vlada bola vylucne pozliepana na kradnutie z eurofondov. kolkokrat dal fico aj meciar najavo ze su spolu len nasilu, slota bol ticho ked bolo treba zahral psika pre fica len aby bol pri valove.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984