Nechceme sa na dôchodku pásť

Mená Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora poznajú aj čitatelia slovenských novín. Obaja sú ekonomickými analytikmi a komentátormi spoločnosti NextFinance a hoci sú Česi, ich názory využívajú aj naši ekonomickí novinári. Je však isté, že ani jedného z nich sa slovenskí ekonomickí žurnalisti nespýtajú na názor na tzv. dôchodkovú reformu. Prečo?
Počet zobrazení: 1592

Stačí si pozrieť 4-minútové video, ktoré títo mladí českí ekonómovia nakrútili. Tzv. dôchodkovú reformu, založenú na povinnej účasti v súkromných penzijných fondoch bez okolkov prirovnávajú k „tradičným“ tunelom a „architektov“ tejto „reformy“ (na Slovensku Kaník, Brocka, SDKÚ, KDH i SaS) otvorene nazývajú tunelármi. Šichtařová a Pikora varujú, že všade, kde bola účasť v súkromných penzijných fondoch povinná zostali ľuďom iba oči pre plač.


Prečo? Pozrite sa sami. Stojí to za to.

Zdroj: youtube.com

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
14. február 2011, 10:37
Jéj, to je nádherné!
"Smekám klobouk" pred mladými českými ekonómami, dnes sa na tie manipulačné "žvásty" kváziexpertov už nedá asi ani nijak inak reagovať.

Faktom je, že barnumská reklamná kampaň uskutočňovaná zo štátneho rozpočtu Miklošovým ministerstvom financií koncom roka 2004 a Kaníkovo dobrozdanie ako ministra práce a sociálnych vecí SR, kde kdesi v pozadí neznáma socioložka Iveta Radičová azda aspoň papiere na stole prekladala, to všetko prinieslo iba v septembri 2004 zakladaným DSS(dôchodkovým správcovským spoločnostiam) vyše jeden a pol milióna klientov, ktorí poctivo od prvého januára 2005 (teda už 6 rokov) na Slovensku zo svojho prijmu odvádzajú zo zákona na účty súkromných akciových spoločností milióny eur ročne.
A pretože tak bol schválený zákon, ak matky na materskej, v domácnosti, invalidi a sociálne odkázaní "nestíhajú" vkladať, lebo majú malé prijmy, farizejsky to zas nich "zatiahneme" všetci zo štátneho rozpočtu cez Sociálnu poisťovňu.
Medzitým prišla finančná kríza, ktorá vymazala všetky zisky déesesiek a tým pádom sa tunel na Slovensku už úspešne dobudoval.
Terajšia slovenská vláda sa chystá opäť zaviesť povinné odvádzanie 9 percent do DSS pre všetkých mladých vstupujúcich do aktívneho ekonomického života.

Odporúčam im vidieť TOTO VIDEO!

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984