Plán B: Keď slovo predsedu platí

Vraj noc na deň svätej Lucie má zázračnú moc a do hlavy Richarda Sulíka očividne pričarovala nápad o pláne B, keďže budúcnosť eurozóny vôbec nevyzerá ružovo. Plánom B by malo byť opätovné zavedenie Slovenskej koruny. Cez sviatky sa mu nápad v hlave zrejme trochu uležal a v relácii O 5 minút dvanásť už tvrdil, že euro je výborný projekt, dokonca najlepší krok vláda Róberta Fica.
Počet zobrazení: 1671
zlomene_euro.jpg

Podobný scenár preto neprekvapil ani pri jeho vyjadreniach na adresu budúcnosti Slovenska v eurozóne. Vraj noc na deň svätej Lucie má zázračnú moc a do hlavy Richarda Sulíka očividne pričarovala nápad o pláne B, keďže budúcnosť eurozóny vôbec nevyzerá ružovo. Plánom B by malo byť opätovné zavedenie Slovenskej koruny. Cez sviatky sa mu nápad v hlave zrejme trochu uležal a v relácii O 5 minút dvanásť už tvrdil, že euro je výborný projekt, dokonca najlepší krok vláda Róberta Fica.

A tak sa zrejme nedozvieme, ako si pán Sulík technicky predstavoval opätovné zavedenie národnej meny. Isté však je, že podobný krok by zrejme zlomil politické väzy aj silnejšej strane ako politickým bažantom z SaS. V zahraničí by lídrovi, ktorý by sa k podobnému kroku odhodlal, hrozilo lynčovanie, len čo by prekročil hranice SR. Slováci, ktorí za posledných dvadsať rokov zažili jedno kolkovanie a potom dve výmeny meny, by zrejme neboli nadšení ďalším hľadaním bankoviek po ponožkách a rúrach starých rodičov.
 

 

Akým spôsobom by mal návrat ku korune zachrániť našu ekonomiku, ktorá by sa nepochybne stala terčom šťavnatej pomsty zo strany všetkých partnerov zotrvávajúcich v eurozóne, nevedno. Zároveň je zaujímavé, že podobné scenáre a plány tento týždeň vyťahujú naši akoželiberáli, aj národniari. Predseda SNS sa dokonca neobmedzil na euro, ale vyzval priamo na tvorbu plánu na vystúpenie z únie. Supi z Číny aj z okolia Georga Sorosa už začínajú krúžiť nad eurozónou a nevedia sa dočkať, až sa budú môcť vrhnúť na mŕtvu spoločnú menu.

Isté je, že podobné vyhlásenia predsedu parlamentu, ktoré treba o týždeň korigovať a vysvetľovať, určite neprospievajú dôveryhodnosti Slovenska ako zahraničného partnera ani trochu. Eurozóna ani Európska únie nie je golfový klub, aby sa do neho vstupovalo a vystupovalo podľa toho ako sa to dotyčnému práve v danej chvíli hodí.

 

 


 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
17. január 2011, 11:05
nazory pana Hulika, pardon Sulika - podobne ako jeho velmi casty leskly pohlad - su priamo zavisle od toho, na com sa prave vezie...
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
17. január 2011, 11:59
akurát si nemyslím, žeby Čína ako sup číhala na pád eura a eurozóny. 1. Potrebuje diverzifikovať svoje finančné rezervy, presunúť ich od dolára aj na euro. Pád eura a eurozóny by tieto finančné rezervy znehodnotil. 2. Čína tlačí na zmenu globálneho rezervného systému, založeného na dolári. Aby bol založený na koši mien, ktorého základom by bolo euro. 3. Dáva najavo pripravenosť pomôcť podržať euro skupovaním európskych dlhov. Samozrejme, že tým sleduje posilnenie svojho globálneho postavenia, ale aj v tomto prípade potrebuje stabilné euro, inak by stratila. 4. Potrebuje eurozónu ako odbytisko pre svoje tovary.......... Čo sa týka USA, tam sú postoje rozporuplné, na jednej strane by privítali pád eura ako konkurenta, na druhej strane ale sa pádu eura obávajú, pretože by sa kríza preniesla aj do USA. A potrebujú tiež stabilného partnera, odbytisko pre tovary.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2011, 14:54
Cina sa moze len smiat, nemusi pohnut prstom, lebo ekonomika EU si pili konar pod sebou, na ktorom sedi. Podnikatelia z EU sa presuvaju za lacnou vyrobou do Azie, tym padom casom Europe budu chybat zdroje a pad moze byt velmi blizko. Bude problem, kto tu bude tento EU superstat, vsetko okolo neho financovat. Postoje USA nie su rozporuplne, pad EUR by vobec neprivitali, lebo by sa utopili spolu EU. Neviem, odkial to mate, ale to je skutocne haluz. Este odbytisko pre ake tovary? Auta, lietadla, vojensky "arzenal" alebo export vojny? Ci, co ste mali na mysli? USA je absolutne konzumna spolocnost, s obrovskym dovozom tovarov zo zahranicia.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984