Ľuboš, blahoželáme!

Cenu Literárneho fondu za vedeckú a odbornú literatúru za rok 2009 v kategórii spoločenských vied získal aj náš spolupracovník Ľuboš Blaha. Jeho kniha Späť k Marxovi, ktorú sme pred rokom krstili na Klube Nového slova, vydalo vydavateľstvo VEDA. 
Počet zobrazení: 1507
OBALKAblaha-m.jpg.png

Cenu Literárneho fondu za vedeckú a odbornú literatúru za rok 2009 v kategórii spoločenských vied získal náš spolupracovník Ľuboš Blaha. Jeho kniha Späť k Marxovi, ktorú sme pred rokom krstili na Klube Nového slova, vydalo vydavateľstvo VEDA.  Ide o unikátnu prácu, v ktorej sa autor venuje otázke sociálnej spravodlivosti, sociálneho štátu a diskusii o marxizme na západných univerzitách. V recenzii, ktorú sme priniesli na stránkach nášho týždenníka Eduard Barány napísal: „Ľuboš Blaha píše o súčasnosti a hľadí do budúcnosti. Zároveň sa však skutočne vracia ku Karolovi Marxovi zaraďujúc sa do širokého prúdu neomarxistického myslenia. Hľadá spravodlivé usporiadanie spoločnosti a pre čitateľa nachádza u nás, žiaľ, aj v intelektuálnych kruhoch neznáme novodobé ľavicové myslenie.“
Do súťaže bolo prihlásených 40 diel.  Ďalšími ocenenými sú  lekár Igor Riečanský  za dielo Aterosklerotické choroby v kategórii biologických a lekárskych vied, Milan Mišík a Daniela Reháková za prácu Vápence Slovenska, I. časť v kategórii prírodných a technických vied.

Ľuboš Blaha študoval na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Je pracovníkom Ústavu politických vied Slovenskej akadémie vied.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984