Prázdniny uzavrie Bažant Kinematograf

Počas osemročnej histórie projektu Bažant Kinematograf si jeho diváci zvykli, že letné prázdniny sa v Bratislave končia práve jeho projekciami.
Počet zobrazení: 1083
prazdniny_kultura.JPG

Premietať sa začne každý deň krátko po zotmení, približne o 20.00 hod. Vstup na projekcie je voľný. V Bratislave začiatok aj záver projektu bude patriť Janovi Hřebejkovi. Otvorí ho Kawasakiho ruža, uzavrie film Nestyda. Okrem toho uvidia bratislavskí diváci českú letnú komédiu 2 Bobule Vlada Lanného, ktorý je zatiaľ najnavštevovanejším titulom Bažant Kinematografu v tejto letnej sezóne. Návštevnosť v prvej polovici cesty sa vyšplhala na 28 170 divákov.
Diváci si budú môcť tiež pozrieť obľúbený film zo slovenských hôr Pokoj v duši Vlada Balka a vlaňajšiu najnavštevovanejšiu českú snímku Líbáš jako Bůh Marie Poledňákovej, s Kamilou Magálovou v hlavnej úlohe. Navyše sa im predstavia aj krátke animované predfilmy a niektoré z titulov možno prídu uviesť ich tvorcovia.
Druhý autobus bude 23. až 26. augusta končiť premietania v Lučenci, 27.až 31. augusta v Banskej Bystrici. „Bratislavský“ autobus po skončení projekcií v hlavnom meste bude 31. augusta až 3. septembra tešiť divákov v Šali a tohtoročnú trasu uzavrie tradične 9. až 15. septembra na 5. Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch, kde sa premietnu filmy z festivalového programu.

Autorka je tlačová tajomníčka Slovenského filmového ústavu

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984