Stane sa... (čo vyveštila Sibyla?)

Podľa predpovede svetoznámej veštkyne vyhrá tohtoročné parlamentné voľby HZDS-ĽS a vytvorí vládu spolu s SDKÚ (pre medzinárodnú akceptáciu), s SMK (pre imidž v zahraničí) a s ANO (pre Pavla Ruska, jeho televíziu a väčšinu v NR SR). Premiérom sa stane Vladimír Mečiar, keď sa zaňho u amerického prezidenta osobne zaručí Mikuláš Dzurinda ako podpredseda vlády pre európsku integráciu.
Počet zobrazení: 1390

Podľa predpovede svetoznámej veštkyne vyhrá tohtoročné parlamentné voľby HZDS-ĽS a vytvorí vládu spolu s SDKÚ (pre medzinárodnú akceptáciu), s SMK (pre imidž v zahraničí) a s ANO (pre Pavla Ruska, jeho televíziu a väčšinu v NR SR). Premiérom sa stane Vladimír Mečiar, keď sa zaňho u amerického prezidenta osobne zaručí Mikuláš Dzurinda ako podpredseda vlády pre európsku integráciu. Za šéfa parlamentu tesnou väčšinou zvolia Bélu Bugára. Ruskovi prisľúbia, že po skončení volebného obdobia Rudolfa Schustera pripadne Prezidentský palác jemu. V decembri 2002 Slovensko do NATO neprijmú, ale dajú novej vláde skúšobné obdobie jedného roka.

Streda (5. 2. 2003): Na zasadnutí Koaličnej rady Mečiar vyhlási, že proces privatizácie SPP, ktorý bol za uplynulej vlády v poslednej chvíli zastavený, musí prebiehať transparentne a za vopred stanovených pravidiel. Teda akú províziu každá koaličná strana za predaj dostane. S navrhovaným zohľadnením získaných percent vo voľbách nebude súhlasiť Rusko, ktorého ANO získalo iba 5,1 percenta.

Štvrtok (6. 2. 2003): Na hodine otázok v parlamente požiada predseda opozičnej SDĽ Pavel Koncoš od premiéra odpoveď na otázku, ako zaručí vláda vplyv štátu v tomto plynárenskom podniku, keď ponúka záujemcovi o privatizáciu až 51 percent akcií. Takisto vysloví požiadavku, aby sa spolu s lídrami Smeru a KDH mohol stať členom privatizačnej komisie. Predseda vlády sa spolu s vicepremiérom tejto jeho požiadavke srdečne zasmeje.

Piatok (7. 2. 2003): Na predvíkendovom zasadnutí vlády poverí premiér ministra vnútra Ivana Lexu, aby v spolupráci s riaditeľom SIS Jaroslavom Ivorom premysleli plán postupu pri zvyšovaní podpory obyvateľstva pre vstup do NATO. Tá totiž po decembrovom neúspechu v Prahe poklesla pod tridsať percent. Na záver rokovania pozve predseda vlády celý svoj kabinet na predĺžené víkendové rokovanie do Trenčianskych Teplíc.

Sobota (8. 2. 2003): Pred začiatkom víkendového zasadania usporiada Mečiar pre členov vlády exkurziu po svojej vile Elektra. Krížová cesta sa začne pri sklenených dverách, ktoré kukláči v ten pamätný deň vyhodili do vzduchu a skončí sa na mieste, kde usádzali Mečiara do auta. Podpredseda vlády Mikuláš Dzurinda vysloví za celú vládu rozhorčenie nad vtedajšími udalosťami. Okrem vlády tam utajene rokuje aj Lexa s Ivorom a rozoberú podrobnosti únosu syna generálneho tajomníka NATO.

Nedeľa (9. 2. 2003): Tento deň strávi slovenská vláda oddychom v bazéne pod imitáciou horskej jaskyne, kde predseda vlády dá svojmu podpredsedovi kurz rétoriky a boxu. Dzurinda si potom na odplatu pôjde s premiérom a medveďmi zabehať do lesa.

Pondelok (10. 2. 2003): Predseda ANO dá nainštalovať na budovu pred Prezidentským palácom digitálne hodiny odrátavajúce dni do konca volebného obdobia Rudolfa Schustera. Inštaláciu zabezpečí jedna z firiem Fedora Flašíka, ktorý sa stal po voľbách Ruskovým poradcom.

Utorok (11. 2. 2003): Predseda parlamentu Béla Bugár z titulu svojej právomoci rozsadí od seba poslancov SNS a PSNS, keď medzi nimi dôjde najprv k slovnej a potom i k fyzickej potýčke. Konflikt nastal po provokatívnej poznámke Jána Slotu na adresu Anny Malíkovej, aby si teraz po rozvode s pánom Belousovom dala zoznamovací inzerát do nejakých maďarských novín.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984