Vanilková energia

Skupinu Vanilla club zatiaľ pozná len málokto. Kto ich však počul, tak skoro na nich nezabudne. Na svetlo sveta vyšli v roku 2000 a za pomerne krátky čas, na začiatku roku 2003, vydali svoj debutový album nazvaný Superfantastik, ktorý pokrstila speváčka Misha. Kapela pôsobí v zložení Michal Jelínek (gitara, spev), Michal Novák (basa) a Ján Rozboril (bicie). Vidieť ste ich mohli už viackrát a v rádiách môžete počuť ich coververziu piesne Dary Rolins Čo o mne vieš.
Počet zobrazení: 1087
16a-m.jpg

Skupinu Vanilla club zatiaľ pozná len málokto. Kto ich však počul, tak skoro na nich nezabudne. Na svetlo sveta vyšli v roku 2000 a za pomerne krátky čas, na začiatku roku 2003, vydali svoj debutový album nazvaný Superfantastik, ktorý pokrstila speváčka Misha. Kapela pôsobí v zložení Michal Jelínek (gitara, spev), Michal Novák (basa) a Ján Rozboril (bicie). Vidieť ste ich mohli už viackrát a v rádiách môžete počuť ich coververziu piesne Dary Rolins Čo o mne vieš. Aké je CD Superfantastik a čo na ňom nájdeme? Michal Novák: Je na ňom sedemnásť skladieb pestrého štýlu, od popu až po metal. Každý si príde na svoje. Okrem CD máme aj skvelú stránku , kde sú informácie o kapele, fotky, recenzie, chat a aj MP3-ky. Je to vážne dobrá stránka. Hovorí sa o vás ako o nástupcoch skupiny Iné Kafe. Čo vy na to? Michal Jelínek: Myslím, že je to v tom, že skupina Iné Kafe hrá podobný štýl ako my. Je jediná tohto druhu, ktorá skutočne prerazila. Stáli fanúšikovia vedia, že Vanilla club je o niečom inom. Je to hudba, do ktorej dávame to, čo chceme my. Všetko je o akordoch, len štýl podania sa mení. Michal Novák: To môže povedať len ten, čo o tom vie skutočne veľmi málo. Kapiel, ako sme my, je plný svet, aj Slovensko. Finančná situácia je však taká, aká je, a preto veľa kapiel hranie veľmi skoro nechá. Ján Rozboril: Líšime sa v prístupe k hudbe a v štýle muziky. Aký máte názor na vyjadrenie, že ste len ďalšia imidžová kapela? Michal Jelínek: Každý má svoj imidž. Kapely nás ohovárajú, ale závisť, to je národná choroba, kapely si závidia všetko. Ak je imidžové to, že si obliekame to, čo je lacné a čo sa nám páči, tak áno, sme imidžová kapela. Michal Novák: Aj iní interpreti ako napríklad Paľo Habera, Twins a iní chcú dobre vyzerať na svojich koncertoch, majú radi svoje oblečenie, ktoré sa im páči. Tak aj my chceme dobre vyzerať a cítiť sa pohodlne. Kapely sa navzájom ohovárajú, ale ja si myslím, že je to normálne. V čom teda spočíva vaša výhoda oproti iným kapelám?

Michal Novák: Sme traja, sme zohraný tím a kamaráti. Tešíme sa zo života a baví nás robiť to, čo robíme.

Michal Jelínek a Ján Rozboril: Ide z nás veľa pozitívnej energie, lebo máme medzi sebou dobré vzťahy. Niekto to však nemusí stráviť, ľudia dnes totiž nemajú veľa dôvodov na to, aby sa tešili zo života a smiali sa. Aká je najobľúbenejšia skladba kapely Vanilla club? Michal Jelínek: Každý má tú svoju. Ja mám rád remake Čo o mne vieš. Dosť to vystihuje dnešnú dobu, lebo nikto o nikom nič nevie, len sa o všetkom stále rozpráva. Keby sme vedeli, možno by sme aj ošediveli. Ďalšia je Nazvime to minulosť, ktorá charakterizuje hádky ľudí až do stavu, keď zistia, že je to aj tak zbytočné, lebo je to minulosť. Všetko plynie. Život sú neustále nové začiatky a nové konce. Michal Novák: Pre mňa je to skladba Najlepší kamoši. Vždy z nej cítim veľa pozitívneho. Keby ste mali možnosť niečo odkázať čitateľom, čo by to bolo? Všetci: Tešte sa z toho, čo robíte! Majte z toho aspoň nejaký pocit! Radujte sa zo života!

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984